Dans me

ballet1.jpg
credits foto Maaike Debels

Wonderlandbyalice danst rond dit frêle kleinood heen. Het is een liefdesverhaal én een levensverhaal ineen.

Gevoelig en poëtisch. Dat is het verhaal over Meisje en Boom. Dat zijn wel meer verhalen van Karla Stoefs (ik hield altijd al van haar breekbare stijl, van haar voorzichtig uitgekiende woorden en haar liefde voor sobere, veelzeggende verhalen). Meisje en Simon de eekhoorn wonen in de Boom. Ze hebben het goed, gezellig en knus en ze zorgen goed voor elkaar. De tijd verstrijkt, verhalen worden verteld, en op een dag wordt het Meisje moe, somber en triest. Ze moet gaan, vliegt als een vogeltje naar de overkant en laat Boom en Simon verweesd achter.

Wat luchtig begint, wordt heel zwaarmoedig en droef op het eind. Het is een verhaal over houden van, genieten, leven en hoop maar ook over afscheid nemen, depressies, zelfdoding, loslaten en sterven. Het verhaal danst voorzichtig voort, in beeld en woord en gaandeweg zie je ook in de illustraties van An Candaele de sfeer omslaan: van vrolijke, heldere, kleurrijke beelden naar duistere, vlekkerige kluwen van takken. Het doet iets met je als lezer, dit kwetsbare, sfeervolle kleine boekje…

Dans me (Auteur: Karla Stoefs – Illustrator: An Candaele – Van Halewyck – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: