Valentijn! Eens gegeven

IMG_5871.JPG

Mijn onvervalste Valentijnstip, is er een voor grote meisjes. Eens gegeven is een chicklit van Nederlandse bodem, en moet zeker niet onderdoen voor vele Britse, Ierse en Amerikaanse voorgangers. Charlotte de Monchy is aan haar derde boek toe, en dit is het eerste van haar hand dat ik las. Ik verslind romatische boeken als deze en van dit ene exemplaar heb ik zo genoten, dat ik mezelf beloofd heb uit te kijken naar haar twee andere titels.

Feline is kunsttaxateur in Amsterdam. Ze houdt van musea, van oude, bizarre voorwerpen en woont zelfs in een stokoud gebouw. Het hotel waar ze antikraak woont, kan trouwens best een opknapbeurt gebruiken (en dan heb ik het niet enkel over een likje verf). Haar leven lijkt behoorlijk saai, tot ze op een avond de eerste one night stand van haar leven beleeft. Het zoveelste domme klusje voor haar baas: Feline moet in the middle of nowhere (tijdens een sneeuwbui!) een boek ophalen. Er wacht haar een wilde nacht met de knappe bankier Teun uit Londen.  Hij geeft haar een kitscherig schilderij van een zigeunerjongen met een traan als afscheid. Maar beseft niet dat hij Feline een echte schat in handen geeft (een tweede echt waardevol schilderij)! Waar zij handig van gebruikt maakt om het hotel eindelijk te gaan verbouwen. Haar bonte verzameling huisgenoten zijn in de wolken, en Teun, die ziet ze nooit meer terug… Of toch. Plots  huurt een Engelse bank haar in voor een kunstproject voor hun Amsterdamse filiaal…

Ontspannend, romantisch en feelgood. Dat is de belofte die dit boek ruimschoots invult. Veriefdheden van op afstand, intieme kussen in de lift, hechte vriendschappen, meisjes met  bijzonder coole beroepen… In een vlotte, jonge schrijfstijl, korte hoofdstukken en de spanning die mooi wordt opgebouwd naar dat happy ending. De personages zijn voldoende uitgediept, je leeft van de eerste pagina met hen mee. Meer wens ik niet op Valentijn: echte romantiek! U ook?

Eens gegeven (Auteur: Charlotte de Monchy – De Boekerij – 2018)

download

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: