Bedtijd!

welterusten
credits foto Maaike Debels

Geen leukere verhalen dan verhaaltjes voor het slapengaan. Tanden poetsen, leeslampje aan en samen onder de lakens genieten van een boek. De beste quality time die je je kan wensen. Wonderlandbyalice heeft twee bedtijd boeken voor je opgelijst.

Welterusten allemaal (Auteur en illustrator: Chris Haughton – Gottmer – 2017)

Dit voorleesverhaal van Chris Haughton is sinds kort ook als kartonboek beschikbaar. In een opvallende matte uitvoering, met een glansopdruk op de cover en stevig voor kinderhandjes. Dit is het bedtijdverhaal bij uitstek, want als de zon ondergaat, gaan alle dieren in het bos slapen. Behalve de kleine beer. Hij gaat overal langs op zoek naar een speelkameraadje, want moe, nee, dat is hij zeker niet!

Vertederend verhaal, dat zich perfect leent voor een avondlijke voorleessessie. Want wedden dat jouw kleintje ook helemaal niet slaperig is? Met prachtige illustraties trouwens. Mijn favoriet is de eindillustratie (net een glasraam) waarop een sterrenhemel en een heldere maan het ideale, nachtelijke decor vormen voor een een bos vol slapende, knusse dieren. Grote contrasterende vlakken vormen samen heel sfeervolle illustraties. Het kleurgebruik is heel hel, donkerblauw en paarse tinten verwijzen naar het vallen van de nacht. Een voor een vallen de ogen van de dieren dicht, wedden bij julie thuis ook?

Een leuke boekentrailer?

Kleine nachtverhalen (Auteur en illustrator: Kitty Crowther – De Eenhoorn – 2017)

Illustratrice Kitty Crowther is een groot talent. Met rake potloodlijnen en accentkleuren zet ze een verhaal naar haar hand en bepaalt ze de sfeer. In deze kleine, snoeprose verhalenbundel staan maar liefst 3 verhalen samen. Want Kleine Beer vraagt drie verhalen voor bedtijd aan Mama Beer.

Drie verhalen over slapengaan, beginnend met het verhaal over de Slaapbewaakster die met een gong elke nacht inluidt, ook al willen de dieren allemaal nog wat spelen. Het tweede vertelt over een klein meisje op zoek naar braambessen dat de weg is kwijt geraakt maar met de hulp van een vleermuis de nacht overwint.  In het laatste verhaal is een man met een lange jas de slaap helemaal kwijt, maar vindt hij die dankzij zijn vriend de Otter weer terug. De verhalen en personages doen mij wat griezelen, maar bezorgen Kleine Beer de fantasie en dromen die hij nodig heeft om op zijn beurt de slaap te vinden.

De mysterieuze verhalen komen tot leven in de illustraties van Crowther: donkere nachten en grotten, duistere wouden en stille steenlandschappen. Gelukkig is er telkens een dierenvriend en felle rose accenten op het geheel op te levendigen. Felle fluo kleuraccenten zorgen voor extra magie en kinderlijke vrolijkheid. Bizarre, maar bijzonder sfeervolle nachtverhalen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: