Een wereld vol steden

wereld.jpg
credits foto Maaike Debels

Wat een prachtig boek is dit. Wonderlandbyalice vertrekt meteen op wereldreis. En jij mag mee…

Groot, indrukwekkend formaat met bijzonder originele kijkplaten. Ontwerper-illustrator James Brown werkte onder meer voor Levi’s, Louis Vuitton en The Guardian. Voor dit boek ontwierp hij een reeks affiches. Want pure illustraties kan ik dit niet noemen, dat zou deze grafische pareltjes oneer aandoen. Elke stad geeft hij weer aan de hand van één groot iconisch beeld, afgewerkt met grafische, vormelijke elementen en kaders. Zijn kleurgebruik doet wat vintage aan, en die retrovibe geeft het boek net dat extra cachet ook. Dit werd een coffee table boek vol prachtige posters, een lokroep voor citytrippers van alle leeftijden.

Bij de platen waar je kan naar blijven kijken – het zijn net vintage advertenties voor exotische steden als Bangkok, Rio, Shanghai en Sydney, maar ook voor bestemmingen dichterbij zoals Londen, Rome of Parijs – horen per stad een aantal weetjes van Lily Murray, bijzonder slim in de illustraties ingewerkt. Wist je dat je in Praag ook bier bij het ontbijt kan bestellen? Of dat Dubai de hoogste skyline van de wereld heeft? Ken je de betekenis van de naam Beijing? Hoeveel minaretten telt Caïro? En weet je dat er in Kaapstad ook Afrikaanse pinguïns leven?

De weetjes verrassen, zijn niet alledaags en maken van dit boek geen ordinaire reisgids of saai informatief boek over aardrijkskunde. Het is een uniek boek, een voor groot én klein, waar je in blijft lezen en kijken. Wauw!

Een wereld vol steden (Auteur: Lily Murray – Illustrator: James Brown – Lemniscaat – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: