Terug naar Egypte!

mummie.jpg
credits foto Maaike Debels

In onze tijdreis houden we halt in het oude Egypte. Wonderlandbyalice heeft maar liefst 2 leestips voor jou. Komaan, trek mee naar het land aan de Nijl, de pyramide in en ga op avontuur.

Paniek in Egypte. 1 complot, 4 verdachten (Auteur: Camille Gautier & Stéphanie Vernet – Illustrator: Margaux Carpentier – Davidsfonds/Infodok – 2017)

Dit bijzondere zoekboek maakt de detective in je wakker. Je trekt naar Thebe, in het Egypte 1255 jaar voor onze tijdrekening. Farao Ramses II wordt bedreigd met de dood. Je hebt geen minuut te verliezen en moet de schuldige ontmaskeren.

“De farao zal om het leven komen voor we tien dagen verder zijn. Wij zullen overwinnen!”

Feit en spel. Geschiedenis en mysterie. Info en avontuur. Op een papyrusvel krijg je de kans om jouw schuldige aan te duiden, maar eerst trek je langs aanwijzingen doorheen de vallei der koninginnen, het stadscentrum, de tempel, het paleis en het Opetfeest. Er zijn 4 verdachten: Raptoesoe, Mysterisis, Desobeti en Archiket. Aan jou om hen een voor een te elimineren tot je je echte schuldige hebt. Hiërogliefen, voorspellingen, zoekopdrachten, raadsels dagen je uit.

Doorheen het boek krijg je heel wat interessante weetjes over het leven in het oude Egypte (kledij, bezienswaardigheden, dagelijks leven, piramides, goden, ). Je leest je weg langsheen het verhaal, de opdrachten en de historische feiten. Boeiende combinatie!

Bijzonder kleurrijk boek, met illustraties die hiërogliefen eer aandoen. De tabs in het boek geven het geheel een wetenschappelijke touch (een informatief boek waardig). Cool zoekboek!

Vos en Haas. Het land van de Nijl (Auteur: Sylvia Vanden Heede – Illustrator: Thé Tjong-Khing – Lannoo – 2017)

De populaire reeks rond Vos en Haas startte indertijd met groeiboeken voor eerste lezers, waarin het leesniveau moeilijker werd naarmate het verhaal vorderde. Er gingen al duizenden exemplaren over de toonbank, en het duo werd bekender dan ooit. Naast kartonboeken, leesboeken voor beginners en gevorderden en doeboeken zijn er ook voorleesboeken, zoals deze.

Rob heeft alles te koop. Ook een reis naar het Oude Egypte? Want daar wil Haas zo graag heen? Vos ook, want die wil mummies zien. Met Rob als gids trekken ze met een boot, de Nijl op. Ze zien een piramide en een tempel, kraampjes vol prachtige sieraden, hiërogliefen, krokodillen, goden en godinnen. Hun avontuur leert de jonge lezers meteen ook heel wat over de geschiedenis, cultuur en gebruiken uit het Oude Egypte.

Sylvia Vanden Heede blijft haar schrijfstijl trouw: eenvoudige, mooie woorden in korte zinnen en een verhaallijn vol humor en spanning. Fijne afwisselingen van eenvoudige dialogen en beschrijvingen in overzichtelijke hoofdstukken. Subtiel geeft ze moeilijke woorden een plek en uitleg en knipoogt ze soms met mopjes naar meelezende ouders. In dit boek ga je op zoek naar letters en woorden en dus is het logisch dat bepaalde woorden groter zijn dan andere, deze woorden kan je zeker zelf al lezen. Het is een groot boek waarin je samen kan leren lezen, want voor beginners is dit verhaal net iets te hoog gegrepen. De vaak bekroonde Thé Tjong-Khing zorgt ook hier weer dat Vos en Haas een gezicht krijgen in beelden. Herkenbaar, kleurig, vol emotie en humor. Een bonte afwisseling van tekst en  illustraties maken dit een zalig (ont)spannend voorleesboek. Een uitdaging van 50 pagina’s lang.

De site bezoeken?

Een gedachte over “Terug naar Egypte!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: