Lang, lang geleden

Lang geleden.jpg
credits foto Maaike Debels

In onze reis terug in de tijd, heeft Wonderlandbyalice nog een toppertje voor jullie in petto: Lang, lang geleden.

Een apart zoekboek waar je als een detective kan op zoek gaan naar ‘fouten’ op historische platen. Want er is behoorlijk wat mis in dit boek! Op de cover zelf kan je alvast tien fouten (anachronismen) vinden: een auto in hiërogliefen, een godin met een gsm of Chinese keizer op sneakers. Test in de 10 platen uit dit boek je eigen kennis over geschiedenis. Van rotstekeningen in de Steentijd en het land van de farao’s tot een bezoekje aan de Akropolis en een heus riddertornooi. Op elke plaat staan maar liefst 20 zaken die er niet thuishoren. Oude Grieken hadden geen rugzakken, op het schip van een Viking vind je geen scheepslantaarn en een piratenkapitein kon zich niet behelpen met een atlas om zijn route te vinden. Sommige zaken zijn heel voor de hand liggen en andere wat moeilijker te vinden. Na de zoekplaat volgt telkens een dubbele pagina met de oplossingen en een heel uitgebreide uitleg. Want zelfs als je een fout hebt ontdekt, toch kan je er nog meer over leren.

Cool en leerrijk. Beeld en tekst. Hedendaagse, kleurrijke cartoons en oude weetjes. Voor jong en oud. Een van de leukste weetjesboeken die ik ooit zag, een die aanzet tot zoeken, leren en ontdekken. Tijdloos toppertje!

Lang, lang geleden. Ontdek de fout (Auteurs: Amanda Wood & Mike Jolley – Illustrator: Frances Castle – Davidsfonds/Infodok – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: