Piraten!

piraat
credits foto Maaike Debels

Wonderlandbyalice trekt deze maand terug in de tijd… Schip Ahoi! Piraten in zicht! Met dit leuke weetjes en zoekboek kom je alles te weten over piraten.

Je ontmoet 10 echte piraten, leert over het leven op zee en neem de geschiedenis van piraterij grondig onder de loep. En dat mag je heel letterlijk nemen, want er hoort een vergrootglas bij dit boek, waarmee je feilloos alle details op de zoekplaten kan ontdekken.

Cool zoekboek voor iets oudere jongens. Spelenderwijs komen ze vanalles te weten over geschiedenis, feit en fictie over stoere zeemannen. Op elke pagina zijn er 10 zaken of personen te zoeken (telkens met de nodige tekst en uitleg erbij); en elke pagina heeft ook een vrij lange intro over de verschillende topics: leven aan boord, storm, schattenjagen, de zeven zeeën en een selectie van 10 van de beruchtste piraten als Zwartbaard en James Ford.  Het boek sluit af met extra zoekopdrachten, de obligate oplossingen, een interessant index en heuse schurkengalerie!

Fascinerend en leerrijk, maar net zozeer ontspannend en amusant. De realistische illustraties hebben wat van de “Waar is Wally” boeken weg, en zijn een zalige kluwen van kleur, drukte, beweging en actie. Toffe tip voor lange winteravonden, voor avontuurlijke kleine zeebonken en liefhebbers van lang vervlogen tijden!

Piraten. Zoekboek (Auteur: David Long – Illustrator: Harry Bloom -Davidsfonds/Infodok – 2017)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: