De verdwaalde radeizigers

reizigers
credits foto Maaike Debels

Wonderlandbyalice springt aan boord van de zeppelin, en keert met de Radeizigers terug in de tijd.

Wat Ann de Bode maakt met fimo, zijn echte kunststukjes. Ze vertelt prachtige verhalen met klei, heeft oog voor de kleinste details, speelt met motieven (dit keer is het een radijsje dat als hoedje regelmatig opduikt) en laat haar personages echt leven. Eerder keerde ze al terug naar het verleden in Mijn familie, waar ze gezinnen en families door de eeuwen heen in hun huiskamer portetteerde. Ook deze titel is weer een prachtexemplaar.
Het zijn haar ‘illustraties’ die verhalen vertellen en je meenemen naar begin vorige eeuw. Ze zijn gebaseerd op oude familiefoto’s  en geven een heel duidelijk en accuraat beeld van interieurs, kledij, voorwerpen, gewoontes en mensen uit het verleden.  En de gedichten zijn wat mij betreft de beschrijvende, begeleidende teksten (de rijmsels beschrijven de kleifiguurtjes en hebben weinig toegevoegde waarde als poëzie wat mij betreft). De illustraties zijn de sterren én de rode draad doorheen dit boek (je kijkt van radijsje naar radijsje). Ze stralen emotie uit, spreken je aan, scheppen sfeer en maken je vrolijk.

De verdwaalde radeizigers (Auteur: Elle Van Lieshout & Erik Van Os – Illustrator: Ann De Bode – De Eenhoorn – 2017)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: