Kersttip: De kleine engel die geluk bracht

IMG_5546.JPG

De Kersttip bij uitstek dit jaar is De kleine engel die geluk bracht! Een sfeervol prentenboek dat warmte, gezelligheid en donkere winteravonden ademt.

Op een koude winteravond na schooltijd holt Roos fier met haar zelfgemaakt kerststukje naar huis. In plaat van mama te verrassen, besluit ze het te geven aan de oude man die aan het sneeuwruimen is aan de haven. De dag erna mag de oude man (Bram) zelfs bij Roos thuis op de thee komen en als ze samen Kerstavond vieren, vertelt opa Bram hen zijn pakkende verhaal. Een verhaal van afscheid nemen en eenzaamheid, maar ook van een nieuwe vriendschap en hoop. Het kleine gebaar van Roos is het begin van heel wat moois.

Dit voorleesverhaal is er een vol warmte, liefde en familiegeluk. Het is een positief verhaal dat je laat geloven in de oprechtheid van mensen en de kracht van vriendschap en liefde. De illustraties van Mark Janssen sluiten naadloos aan bij dit Kerstverhaal. Ze zijn bijzonder sfeervol, met veel oog voor detail en decors. Dubbele pagina’s sneeuwtafereeltjes wisselen warme, huiselijke tafereeltjes rond de Kerstboom af. Precies zoals Kerst hoort te zijn!

De kleine engel die geluk bracht (Auteurs: Marianne Busser & Ron Schröder – Ilustrator: Mark Janssen – Van Holkema & Warendorf – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: