KunstKadoTip: Beestenboek

beestenboek.jpg
credits foto Maaike Debels

Dit kunstige beestenboek is een uniek kado voor…

…grote dierenvrienden, je tante die houdt van voorlezen én van haar knuffelhond en vierjarige zusje die dol is op zoekboeken en geen schrik heeft van een uitdaging.

Een pracht van een babyblauwe cover waarop een aantal kunstige, gestileerde dieren je aankijken. Meteen is duidelijk dat dit boek van de hand is van een grafisch sterk illustrator.

Dit is een ander zoekboek dan de andere: het daagt zijn lezers uit. Evert de ezel neemt je mee op sleeptouw. Op elke nieuwe dubbele stelt hij een nieuw dier aan je voor en kom je ook iets extra te weten over dat dier. Wally walvis is de grootste en zwaarste, Jasmine Jak kan goed bergklimmen, Victor het vogelbekdier is zowel lief als gevaarlijk… Niet alleen komt er telkens een nieuw dier bij, de andere dieren veranderen ook telkens van positie. Hierdoor wordt de lezer telkens uitgedaagd om opnieuw te gaan zoeken en zaken vanuit een ander perspectief te gaan bekijken. Je eindigt met een overvolle, drukke laatste pagina (en een overzichtpagina waar alle dieren nog eens netjes naast elkaar staan).

De mix dieren is er een van bekende en minder alledaagse dieren. De alliteratie in de namen klinkt wat schools en is wat minder creatief, maar kinderen vinden dat doorgaans wel leuk. Een eenvoudige, kunstige dierentuin waar jonge kinderen zich naar hartelust in kunnen verdiepen.

Beestenboek (Auteur en illustrator: Janik Coat – Oogappel – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: