KleuterKadoTip: Nijntjes krijtboek

nijntje
credits foto Maaike Debels

Dit creatieve krijtboek is het ideale kerstboomkado…

… voor peuters met een tekentalent, de lieve dame in de crèche die altijd uit Nijntje voorleest of of je jongste dochter die overal haar eigen krabbels achterlaat (dan liever in dit boek dan op de muren).

In dit stevige vierkanten kartonboekje, krijg je op elke dubbele bladzijde 1 grotere tekenopdracht. Met de vier krijtjes die in een uitsparing in het boek zitten, kleur je je wereld, net als Nijntje, het wereldberoemde personage van de Nederlandse illustrator Dick Bruna. Op een zwart vlak (net als een ouderwets schrijfbord) teken je je eigen figuren, leer je vierkanten en cirkels tekenen, ontwerp je een nieuwe outfit voor Nijntje of schrijf je heuse letters na. Deze spin-off zet je kleintje aan het werk, leert hem of haar omgaan met vormen, figuren en kleuren en brengt de eerste introductie in het echte schrijven van letters. En dat alles in de kleurige omlijstingen van de populaire Nijntje-boeken.

Kleuren, schrijven, krabbelen, je kleuter zal er dol op zijn. De eenvoudige illustraties van Dick Bruna inspireren, omwille van hun duidelijke lijnen, eenvoudige vormen en minimale gebruik van basiskleuren. Kleuters houden van hun herkenbaarheid en worden tegelijk gestimuleerd om hun eigen fantasie en inbreng in hun eigen creaties te tonen.

Nijntjes krijtboek (Illustrator: Dick Bruna – Mercis -2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: