Liefie, ik ben thuis!

FullSizeRender4
credits foto Maaike Debels

Liefie, ik ben thuis! dat wil Morris Mol zo hard roepen. Want na een lange dag in het restaurant waar hij werkt, wil hij snel naar huis, naar zijn vrouwtje en de kids. Maar er is een probleem: Morris kan zijn bril nergens vinden… Nu ja, hij kan toch makkelijk de weg naar huis vinden, niet? Morris begint te graven en belandt overal: bij de konijnen, uilen, zelfs krokodillen (behalve thuis). Tot hij opeens wormenspaghetti ruikt!

Een leuk, grappig voorleesverhaal voor peuters en kleuters. Het moet het vooral van situatiehumor en het repetitieve hebben voor de kids en van verborgen grapjes voor hun ouders (restaurant Gordon Ratzy’s of de titels op de boek van de familie Uil). De illustraties van Jarvis barsten van kleur en lijken heel ruw. Zijn dierenpersonages zijn  bijzonder menselijk in uitzicht en gewoontes. Ze zitten vol humor en zijn daaro niet allemaal even hartelijk. Jarvis werkt met details die hij op de pagina’s schrijft en tekent, wat het het geheel heel authentiek maakt. Grote tekstballonen voorzien plaats voor de tekst, die de kids na een tijdje kunnen meedreunen. Leuk, entertaining en barstensvol energie voorleesboek. Want niets zo gezellig als een warme thuis (onder de grond!).

Boekentrailer?

 

Liefie, ik ben thuis! (Auteur en illustrator: Jarvis – Lemniscaat – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: