Happy endings: De sneeuwkoningin

IMG_4901

Enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En dit winters sprookje heeft wat tijd nodig om te ontdooien. Wint warme liefde het van ijzige kilte?

De sneeuwkoningin (Illustrator: Daniela Volpari – De Eenhoorn – 2017)

 

De sneeuwkoningin is niet meteen het meest bekende of makkelijke sprookje voor kinderen. De strijd tussen goed en kwaad, warm en koud, liefde en kilte is universeel en de insteek voor dit verhaal. Deze versie in klein formaat, is speciaal herschreven naar AVI  en CLIB leesniveaus, op maat van beginnende lezers.

Net als de andere titels in deze toverachtige reeks, werd de achtergrond redelijk bleek gehouden, zodat alle aandacht naar de woorden kan gaan. Een aantal accentwoorden worden in het rood en in vet aangeduid. En soms wordt een moelijk woord vervangen door een icoontje (sneeuwkoningin), wat het lezen makkelijker maakt. Een speelse leeservaring op maat van de eerste lezer met aandacht voor leesgemak, illustratie een eenvoud. De plot is duidelijk simpeler gemaakt, slaat enkele stapen over, maar dat doet geen afbreuk ana het verhaal. Toch is dit geen saai leesboekje, want de illustraties die erin gebruikt worden zijn heel magisch, sprookjesachtig en zweverig, en volledig in de romantische tradite van sprookjes. De sneeuwblauwe illustraties met enkele warme rode tinten geven perfect de toon aan in dit supervertederend sprookje. Een leuke kennismaking met de tekenstijl van Daniela Volpari vor mij trouwens.

 

Een gedachte over “Happy endings: De sneeuwkoningin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: