Dag van de wetenschap: Atomisch Avontuur

rainbow1foto credits Maaike Debels

Geen betere tip voor de Dag van Wetenschap dan deze nieuwe van Professor Astrokat (de slimste kat die er is!).

Professor Astrokat neemt leergierige kids mee naar de wondere wereld van de fysica. De hoeveelheid info in dit boek doet je duizelen, gelukkig is er een verklarende woordenlijst achterin. Ik voel met terug 12 en op de schoolbanken.

Waarom is de lucht blauw? Hoe kunnen we kleuren zien? Waarom kan je wind voelen maar niet zien? Hoe rijdt een auto? Waar komt electriciteit vandaan? Fysica lijkt een moeilijk woord, maar het verklaart een heleboel zaken uit ons dagdagelijkse leven. Dit wordt een atomisch avontuur van jewelste.

Je komt vanalles te weten over wetenschap en zaken waar professoren zich mee bezighouden: zwaartekracht, experimenten, atomen, periodiek systeem van elementen, moleculen, massa en dichtheid, krachten, energie, de wet van Newton en zo meer. Dit boek is er een voor kinderen met een voorliefde voor chemie, wetenschap, experimenten en de wereld om ons heen. Het is geen eenvoudig boek, het daagt je hersenen uit en je moet er je wel in willen verdiepen.De manier waarop alles wordt voorgesteld, is wel heel hapklaar, in korte blokjes tekst, met veel duidelijke illustraties.

Machtig vormgegeven boek, met die retrotouch waar ik zo van zo. Dat typische vintage blauw met accenten in oranje en geel. Fifties dierenpersonages, geometrische vormen, groot formaat. Het is een knap en bijzonder indrukwekkend boek.

Even bladeren in het boek

Professor Astrokat Het Atomisch Avontuur (Auteur: Dr Dominic Walliman – Illustrator: Ben Newman – De Eenhoorn – 2017)

Een gedachte over “Dag van de wetenschap: Atomisch Avontuur

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: