Voorleesweek 2017

IMG_5394.JPG

Van 18 temvoorlezen-illustratie@2x.png 26 november is het Voorleesweek in Vlaanderen. Dit initiatief van Iedereen Leest wil iedereen aansporen om voor te lezen. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen. Registreer je op de voorleesteller, op vandaag zijn er al meer dan 36.000 voorlezers geregistreerd. Want voorlezen is van iedereen, voor iedereen. Van 0 tot 99. Voor meer tips!

Dit jaar worden de voorleespapa’s in de kijker gezet. Heb jij zo’n top voorleesman in huis? Laat gerust een reactie hieronder achter. Wonderlandbyalice hoort graag jouw tips.

Wonderlandbyalice koos dit jaar een echte klassieker als voorleestip. Een nieuwe uitgave van Pippi Langkous, de zotste, stoerste en liefste boekenheldin van Astrid Lindgren. Al meer dan 65 jaar lang trouwens!

Geniet samen met je kind van de avonturen van Pippi in en om Villa Kakelbont. Iedereen is dol op de spring-in-‘t-veld Pippi, met haar sproeten en knallend rode haren. Eigenwijs, vol fantasie en ze doet precies waar ze zelf zin in heeft, zonder zeurende ouders in de buurt. Welk kind zou zich niet aan haar spiegelen?

Avontuur en lachen verzekerd. En de originele, Zweedse illustraties zijn nog steeds heel passend bij het verhaal: lief, kleurrijk en bijzonder grappig. De retrovibe van dit boek is trouwens zalig. Zo kan je als voorleespapa of -mama ook die nostalgie en mooie herinneringen van toen meegeven aan je eigen zoon of dochter. Geniet ervan! Veel voorleespezier…

Pippi Langkous (Auteur: Astrid Lindgren – Illutrator: Ingrid Vang Nyman – Ploegsma – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: