100 dingen om te zoeken

FullSizeRender12
credits foto Maaike Debels

Op zoek naar een top zoekboek voor kleuters? Dan haalt Wonderlandbyalice Honderd dingen om te zoeken voor je uit de kast…

In dit boek kan je verdwalen! Tussen maar liefst 100 dingen om te zoeken. Of hou je liever van een kat en muis spel? Want op elke zoekplaat vind je een kat en een muis, telkens in een compleet andere bezigheid.

Dankzij een handige inleiding (hoe gebruik je dit boek?) kan je aan de slag. Eerst is er een dubbele pagina met zoekobjecten (dieren, voorwerpen en de bijhorende aantallen) waarop je de zaken ook echt gaat benoemen. Daarna is er een zoekplaat waar je naar hartelust aan het speuren kan. Roepen en wijzen bij een vondst is toegestaan trouwens! De zoekplaten gaan over verschillende locaties: het bos, de ruimte, de keuken, de badkamer, de bergen, de speelgoedwinkel… Er zit niet echt een lijn in, maar alles is wel vrij herkenbaar en dichtbij (behalve de ruimte dan ;-). Het leuke is dat je per zoekplaat ook echt een andere competentie kan gaan oefenen: tellen, tegenstellingen herkennen, kleuren of vormen benoemen, letten op locatie, maat of verhouding, op zoek naar textuur of gevoelens benoemen.

Het boek heeft een zekere retrovibe, omwille van de kleurenkeuzes (oranje, geel en pastelgroen en -roze) en omwille van de vormen van de dieren, mensen en voorwerpen (die neigen naar het abstracte, geometrische en gestileerde af en toe). Het boek doet me denken aan advertenties uit de jaren 50.

Een origineel, inspirerend weetjes en doeboek! Ideaal voor actieve, leergierige kleuters.

Honderd dingen om te zoeken (Auteur en illustrator: Naomi Wilkinson – Oogappel – 2107)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: