Happy endings: Bambi

FullSizeRender9
credits foto Maaike Debels

Enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Met een van de meest ontroerende sprookjes: Bambi!

Deze versie van Bambi is er een die duidelijk verschilt in stijl van de Disney Bambi die we allemaal kennen, maar het verhaal sluit heel nauw aan bij het origineel van de Oostenrijker Felix Salten. Het is een mooi, luxueus sprookjesboek geworden met een extra omslag waar binnenin een knappe, lange poster van Bambi tevoorschijn komt.

De betovering begint bij de cover. Een poëtische illustratiestijl van Sophie Lebot, wat retro, geheel in de pasteltraditie met prachtige natuurtafereeltjes.  Zachte tinten groen en beige, met accenten bruin en oranje, heel wazig in decors en met vage, onscherpe omlijning van personages. Mysterieus en romantisch zoals sprookjes moeten zijn.

We volgen het hertenkalfje Bambi van bij zijn eerste stappen, waarbij hij voorzichtig de wereld ontdekt, onder het beschermend oog van zijn moeder. Hij groeit op en leert alles wat hij moet weten in het grote bos; geluiden en geuren herkennen. Op een dag ontmoet hij de Prins van het bos, een groot, trots hert, die hem leert wat zelfstandigheid is. En dan slaat het noodlot toe en krijgen jagers zijn moeder te pakken. Verdriet en liefde; loslaten en op je eigen benen staan, liggen dicht bij elkaar. Bambi lijkt meer op zijn vader dan hij zelf denkt…

Een coming of age verhaal zoals er weinig zijn. Vol emotie, drama en levenslessen. Bambi ten voeten uit!

Bambi (Auteur: Kochka – Illustrator: Sophie Lebot – Uitgeverij Holland 2017)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: