Bijzonder Beestige Dierenboek: Twee vechtende eekhoorntjes

eekhoorn.jpgBijzondere Mooie Dierenboeken verdienen een extra bijzonder plaatsje op Wonderlandbyalice. Twee vechtende eekhoorntjes lijkt net een film trouwens.

Het wordt herfst in het woud. Dieren maken zich klaar voor de winter, behalve eekhoorn Eduard. Hij wil niets van een winterslaap weten. Tot zijn kast leegraakt en het eten op is: geen hap, kruimel, noot of dop blijft over… Vlakbij zijn hol vindt hij een gigantische denappel, de allerlaatste. Maar Reiner, Eduard’s neefje heeft zijn zinnen op diezelfde denappel gezet om zijn enorme wintervoorraad te vervolledigen. Daar komt geheid trouble van! Een gevecht, een race om de denappel begint… die geen van hen beiden wint. En tot overmaat van ramp belanden ze in een waterval! Enkel samen kunnen ze eruit raken! Het begin van een vriendschap voor het leven.

Je bekijkt net een wervelende tekenfilm als je dit boek doorbladert. Het zit vol actie, humor en drukte, net zoals de andere boeken van Rachel Wright. Prettig voorlezend verhaal op rijm, dankzij de vertaalkunsten Bette Westera. Een boek vol vaart in zowel de woorden als de illustraties. De pagina’s zijn enorm gevarieerd: volledige overzichtspagina’s, close-ups, stripachtige secties. Je moet het boek ook draaien om bepaalde illustraties goed te kunnen bekijken. De dierenpersonages hebben heel menselijke eigenschappen en worden geportretteerd in warme, herfsttinten (oranje, bruin), met ook scènes in het helblauwe water van de rivier. Fris, tof voorleesboek over de seizoenen, dierengewoontes, vriendschap en elkaar steunen door dik en dun.  De magie van vriendschap overstijgt eeuwig gekibbel!

Meer boeken van Rachel Bright? Laat maar los, Koala 

Twee vechtende eekhoorntjes (Auteur: Rachel Bright – Illustrator: Jim Field – Gottmer – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: