Je kunt het!

FullSizeRender8
credits foto Maaike Debels

Introducing Bert. Een kleine dappere, felgekleurde vogel. We ontmoeten hem op zijn grote dag. Want dit is dé dag dat hij gaat springen… Als hij durft tenminste. Want hij durft toch wel? Of niet?

Humor straalt van de boeken van Ole Könnecke uit. Ik ken de illustrator nog uit de tijd van zijn Anton-boeken, waarvan we er een paar uitgaven op de uitgeverij waar ik toen werkte. Ik ben dol op het oranje en geel van Könnecke, op zijn witte achtergronden waardoor hij alle aandacht laat gaan naar zijn cartoneske personages. Met minimale wijzigingen laat hij Bert heen- en weer bewegen op zijn startplek, een fijn takje. Kleine wijzigingen die zoveel emoties, expressie en verhaal vertellen. Theatrale bewegingen, grappige ontwijkmanoeuvres en herkenbaar uitstelgedrag. De climax, bij het springen, komt er ook. Groot is de verrassing als Bert gaat zwemmen in plaats van vliegen 😉

Grappig voorleesverhaal waarbij een alwetende verteller droge, maar bijzonder treffende commentaar geeft bij de handelingen van de kleine vogel. Dit gaat over angsten overwinnen, durven, moed én vriendschap. Voor stoere helden van alle leeftijden!

Je kunt het! (Auteur en illustrator: Ole Könnecke – Lemniscaat – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: