Bijzonder Beestige Dierenboeken: Duif

Duif.jpgBijzondere Mooie Dierenboeken verdienen een extra bijzonder plaatsje op Wonderlandbyalice. Geen enkel boek verdient zijn plaatsje hier meer dan Duif, het nieuwste van het talentvolle grafische duo Jacques en Lise.

Een nostalgisch, naar de keel grijpend prentenboek vertelt het levensverhaal van Basiel. Als jongen krijgt hij een duif van zijn grootvader. “Verzorg hem goed, dan keert hij altijd naar huis terug”. Basiel en zijn duif trekken de wereld rond, steeds verder. En altijd wint duif de mooiste en grootste prijs. De passie van ouder wordende duivenliefhebber Basiel wordt groter met de dag, alles rondom hem vervalt in het niets, en hij wil steeds meer. Basiel wil met duif iets bereiken wat niemand hem al voordeed. Hij stuurt duif mee de ruimte in. Maar na een dag is ze nog steeds niet terug. En de dagen en weken erna ook niet. Moet Basiel zijn droom echt loslaten? Basiel loopt verloren, duif niet. Maar ze haalt het net niet op tijd…

Een prachtig boek over de genadeloosheid van tijd, leven en dood, over passies en volop voor je dromen gaan, over loslaten en liefhebben. De grafisch sterke illustraties van het duo Jacques en Lise – die kiezen voor een beperkt kleurenpallet: warmrood, bruin en zacht oker- hebben een sterke retrotoets (zoals in hun ander werk trouwens). Er is veel aandacht voor bladspiegel, compositie en variatie in opbouw van tekeningen. De vele details en personages vertellen een verhaal naast de eerder beperkte tekst. Een speels accent mag ook niet ontbreken met de ‘connecting de dots’ op de laatste schutbladen (waar je Basiel duif ziet loslaten). Aangrijpend levensverhaal over een bijzondere vriendschap.

Over de auteurs (aanrader!)

Meer reviews van Jacques en Lise? Oskar 

Duif (Auteur en illustrator: Jacques en Lise – Van Halewyck – 2017)

download (3)download (4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: