Mijn zusje heeft het kleinste huisje

FullSizeRender3
credits foto: Maaike Debels

Allerlei huisjes passeren de revue, maar het kleinste huisje dat er is: dat is voor een gloednieuw babyzusje.  Lief, herkenbaar verhaal over de komst van een nieuwkomertje in het gezin.

Een klein meisje en haar knuffelmuisje gaat van huis naar huis. Van de flat van opa Jan en oma Jet, het bejaardentehuis, een woonboot, een paleis, een boerderij of caravan. Een villa of haar eigen gezellige rijhuis. Elk huis heeft zijn typische kenmerken én zijn eigen bewoners. Oud en jong, heel stereotiepe gezinnen en wat minder alledaagse gezinnen zoals een alleenstaande tante en nichtje of twee tantes samen.  Tot slot is er is nog iemand… die heeft het kleinste huisje (en dat is in mama’s buik). De ganse familie kijkt al uit naar haar komst!

Een vlot voorleesbare tekst op rijm, en hele lieve, zachte illustraties. Hoe warm en gezellig kan een boek zijn? Op elke dubbele pagina van dit oblong boek toont Merel Eyckerman in haar eigen zoete stijl een huis en zijn bewoners met fijne, dunne lijnen en frisse (maar nooit harde) kleuren. De laatste pagina toont een kring van gezelligheid, van mensen, van een hechte, verwelkomende familie. Vond je trouwens de ooievaar op elke pagina?

Met dit zoete voorleesboek bereid je een kleuter voor op de komst van een nieuw broertje of zusje, leer je samen over verschillende families en gezinnen en over verschillende types huizen. Het laat een warme, knusse gloed na en hecht belang aan waarden als familie, respect, natuur en vrienschap.

Mijn zusje heeft het kleinste huisje (Auteur: Marjet Huiberts – illustrator: Merel Eyckerman – Gottmer – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: