Piep piep met Fiep

 

FullSizeRender1
credits foto Maaike Debels

 

Toet toet, iedereen, spits de oren. Want hier is een nieuw boek van de grootste illustratrice van Nederland!

Met de illustraties van Fiep Westendorp worden regelmatig nieuwe, stevige kartonboekjes gemaakt. Ook ‘Piep piep met Fiep’ is er zo eentje. Een eerste introductie voor peuters tot de heel typische tekenstijl van Fiep Westendorp (1916 – 2004), een van Nederlands bekendste illustratoren. Uit haar pen kropen Jip en Janneke, Otje, Floddertje… en kregen de personages van Annie M.G. Schmidt een gezicht op papier. Haar illustraties zijn vrolijk, guitig en zitten vol ondeugendheid en humor. Fijne lijnen en uitgekiende composities zijn haar handelsmerk.

Ook dit kartonboekje blijkt nog steeds verfrissend actueel én leerrijk. Een kleurrijk geluidenboek  toont een bonte selectie van de spontane en vooral luidruchtige illustraties. Een mooi, stevig kartonboekje voor de jongste kleuters om spelenderwijs aan het leren te gaan. Het zijn perfecte aanwijs- en zoekboekjes en introduceren naast letters en woorden ook heel wat typische en gevarieerde geluiden (die je kan gaan nadoen). Van muziekinstrumenten tot dieren en hele typische dagdagelijkse geluidjes.

Om samen te genieten van de magie van Fiep! Smak, dit boek verdient een dikke kus!

Piep piep met Fiep (Illustrator: Fiep Westerdorp – Querido – 2017)

 

Een gedachte over “Piep piep met Fiep

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: