In mijn armen

FullSizeRender10
credits foto Maaike Debels

Het krijgen van een babybroer of -zus, is niet altijd even makkelijk voor kleuters. En dat is niet anders voor kleine pinguïn Leon. Zijn broertje Marcel is er eindelijk! Maar daar is Leon niet al te gelukkig mee…

Leon wil namelijk niet delen, niet zijn bed, niet zijn kamer, niet de schoot van mama, niet de schouders van papa… Maar gelukkig past Marcel precies in zijn armen! Leon is klein, maar voelt zich toch heel groot. Hij is wat eigenzinnig en op zichzelf, maar beseft zelf ook wel na een tijdje hoe graag hij dat kleine broertje zal zien.

Illustraties zijn heel sober: groene vloer, zwart-wit decor én zwart-wit personages. Met veel ruimte voor expressie en emotie, waar het in dit boek precies om gaat. Het kantelpunt in het verhaal komt ook met een clash met de andere illustraties: door het staren in de pikdonkere, gitzwarte nacht komt Leon tot inzicht. Binnen, in het gezellige huis en gezin (een spierwitte iglo) hoort ook Marcel! Een warm, duidelijk verhaal dat kleinde kids zeker kan helpen bij de komst van een nieuw gezinslid.

In mijn armen (Auteur en illustrator: Emile Jadoul – De Eenhoorn – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: