De krijtjes

FullSizeRender6
credits foto Maaike Debels

Kleuters en krijtjes: beste vrienden  op papier. Illustrator Oliver Jeffers laat hen tot leven komen in deze reeks kartonboekjes voor de allerkleinsten. Nu kunnen kids niet enkel kleuren met krijtjes, maar ook tellen met krijtjes.

De makers van het bekroonde boek De krijtjes staken (Zilveren Griffel) bedachten deze leuke spin-offs. Met 1 en dezelfde set illustraties maakten ze maar liefst 2 boeken. Door de volgorde van de illustraties en de begeleidende tekst te veranderen, bekomen ze twee compleet andere verhalen. Bijzonder creatief!

In Tellen met krijtjes zijn de krijtjes van Teun vermist en moet de peuter hen mee helpen zoeken. Tien in  totaal, zo leren ze meteen ook tellen en kleuren benoemen. Dat is ook zo in Kleuren met krijtjes: daar passeren alle krijtjes (en hun bijhorende kunstwerkjes) van Teun de revue. Hier ligt de nadruk op de verschillende kleuren. De humor van deze peuterboeken liggen in de gevatte opmerkingen van de krijtjes op de illustraties zelf. Zo worden de krijtjes echte personages en veel meer dan voorwerpen.

Bijzonder creatief, vrolijk, speels, beetje chaotisch maar echt Feel-Good!

Tellen met de krijtjes (Auteur: Drew Daywalt – Illustrator: Oliver Jeffers – De Fontein – 2017)

Kleuren met de krijtjes (Auteur: Drew Daywalt – Illustrator: Oliver Jeffers – De Fontein – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: