Mijn huis, mijn thuis…

IMG_4897.JPG

Wonderlandbyalice is een huis vol boeken. In deze twee nieuwe titels zijn dieren op zoek naar hun eigen plekje, hun eigen huis. Geef jij ze de thuis die ze verdienen?

Een huis voor Harry (Auteur – illustrator: Leo Timmers – Querido – 2017)

Harry is altijd binnen, een echte huiskat. Tot Vera Vlinder hem uitnodigt om tikkertje te spelen en hij hopeloos verdwaalt. Na de eerste paniek, begint zijn avontuur, een zoektocht waar hij vrienden leert kennen en heel onverwacht terug thuiskomt.

Een grappig boek met een verstrooide, naïeve kat in de hoofdrol. Vooral de decors waarlangs Harry’s tocht passeert, zijn heel tof en vol detail: over daken, schuttingen, langs reclamezuilen, richtingaanwijzers (die niet bijster veel helpen). Hij vindt bijzondere vormen van huizen (kleine, lage, stinkende, stevige…), maar niet het zijn. Op Harry’s terugweg zijn er grappig genoeg een heleboel ‘Vermist’ pamfletten te zien. De andere personages zijn een bende groezelige katten, een gevaarlijke hond en een speelse vlinder; ze werden allemaal bijzonder knap en treffend neergezet door Leo Timmers.

Een machtig mooi dierenboek over vriendschap, geborgenheid, op avontuur gaan en
thuiskomen in een warm nest. Niet in de gebruikelijk, drukke stijl met felle kleuren die we kennen van Leo Timmers, maar eerder ingetogen, in tinten van grijs en bruin. Heel sober en met aandacht voor personages, humor en sfeer; echt top!

 

Mijn Nestje (Auteur – illustrator: Xavier Deneux – Oogappel – 2017)

Xavier Deneux is een krak in het bedenken van toffe kartonboeken voor de allerkleinsten. Liefst met felle basiskleuren, duidelijke vormen en een element van interactie. Mijn nestje is niet anders. Een groot en stevig boek voor kleuterhanden, met een uitneembaar puzzelstuk op elke plaat. Je kleintje kan – na enige oefening – het puzzelstukje verplaatsen en tegelijk ook andere details van de illustraties ontdekken achter de stukjes. Ingenieus, origineel en bijzonder mooi.

Een klein, geel vogeltje belandt na een lang reis in een boom en ontmoet er een klein rood vogeltje. Samen bouwen ze aan een nestje, waar kleintjes groeien en groter worden. Tot ze zelf klaar zijn om uit te vliegen.

Een poëtisch verhaal over het leven, over geborgenheid, groeien en zelfstandig worden. Maar ook een boek dat je behendigheid  en motoriek uitdaagt, je kleuren en woordjes leert en je een eerste introductie geeft in natuurkunde.

Meer reviews van Xavier Deneux? Goudlokje – ABC – Roodkapje en de boze wolf – Mijn eerste voelboek

Een gedachte over “Mijn huis, mijn thuis…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: