Muis gaat naar de boekenwinkel

IMG_4160

Deze week te gast bij Wonderlandbyalice: Muis van Lucy Cousins, een van de bekendste, internationale boekenfiguren. De ster van prenten- en flap-, karton- en badboekjes, zelfs van tekenfilms. Bij heel jonge kinderen scoort Muis heel goed, omwille van de felle gekleurde, duidelijk omlijnde illustraties, de eenvoudige plots en de lieve, innemende hoofdpersonages.

Muis gaat naar de boekenwinkel is een prentenboek in relatief klein oblong formaat. Een eenvoudig voorleesverhaal dat zich perfect leent om samen te lezen en om je kind de liefde voor boeken bij te brengen. Muis wil een nieuw boek open en gaat naar de winkel. Ze vindt er veeeeeel boeken, welk is het leukste? Er zijn veel soorten boeken: over beren, piraten, vogels, vrachtwagens, cowboys… Struisvogel, de boekenverkoper helpt zoeken, en ook de vrienden van Muis dromen weg bij de verhalen. Er is niets zo leuk als verhaaltjestijd of een boek als kado krijgen!

Elk boek dat houdt van boeken is er eentje die een plek op onze blog verdient, en van Muis is Wonderlandbyalice al jaren fan. Dit personage blijft kleuters aanspreken, brengt kleur in hun leven en laat hen alledaagse zaken benoemen en ontdekken. Kudo’s voor Muis!

 

Muis gaat naar de boekenwinkel (Auteur en illustrator: Lucy Cousins – Leopold – 2017)

Meer reviews over Muis? Muis gaat vliegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: