Wie zoekt…. die vindt….

IMG_4808

In deze twee toppers zitten dieren goed verstopt, haal die detective maar in je boven en trek op speurtocht!

Saar zoekt Pim thuis (Auteur en illustrator: Gerry Turley – Gottmer – 2017)

Dit is een speur- en zoekboek voor de allerkleinsten. Handig, klein kartonboek, met een heleboel leuke flappen omhoog te doen. De zwarte kat Saar is op zoek naar haar beste vriendje Pim. Overal in huis zoekt ze hem, maar ze kan hem nergens vinden. Het knallend gele parkietje zit verstopt op een heel goed plekje. Samen met Saar trekt je peuter door het huis en zoekt het mee achter verschillende voorwerpen.

De grote flappen zijn stevig en perfect voor grijpgrage peuterhandjes. De illustraties doen wat retro aan, met het bleke fiftiesblauw en de basics in rood, groen en geel. Alle aandacht gaat naar de verschillende dierenpersonages in huis. Fijn doeboekje voor kleine detectives. Wedden dat ze het keer op keer willen lezen?

 

Goed verstopt! (Auteur en illustratr: élo – Davidsfonds/Infodok – 2017)

Het is geen geheim dat we bij Wonderlandbyalice houden van zoekboeken. Liefst, met mooie bonte kleuren of met een lekker edgy kantje. Met een oblong zoekboek over dieren scoor je bij ons altijd! Perfect om dieren te leren benoemen, wat bij te leren over de natuurlijke habitat van dieren en ze zijn O zo mooi en divers van kleur!

Dit interactieve zoekboek is een toppertje. De harde, zwarte kartonnen kaft verbergt heel wat dieren in hun eigen omgeving, op de poolcirkel, in het woud, in de woestijn, mangrove en de zee. Meer dan 100 dieren om te zoeken en te leren kennen, want het zijn echt geen evidente beestjes (Noordse stern, lemmingen, een voorn, een klipdas…). Dit is een zoekboek waar ook oudere kinderen kunnen van genieten. Het leuke hier is dat de ene flap vaak nog een aantal andere verbergt ook, en zo kan je blijven zoeken…

Op het eerste zicht lijken de natuurdecors heel gestileerd en stil. Toch piepen hier en daar dierenoogjes, voetstappen, pootjes en is het duidelijk dat deze natuurwereld druk bevolkt is. Je moet alleen een beetje zoeken… 5 bonte zoekplaten zonder tekst nemen je mee naar prachtige, exotische streken met al even bijzondere dieren, heel levensecht en met oog voor detail voorgesteld. Een boek waar je vrolijk van wordt, uren kijkplezier gegarandeerd!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: