Mijn Bonte Beestenboek

IMG_4167

Wonderlandbyalice is dol op zoekboeken. Precies omdat er zo veel in te vinden is. Je leert er woorden in, laat je eigen fantasie de vrije loop, verzint je eigen verhalen en leert genieten van prachtige illustraties.

Mijn Bonte Beestenboek is een knap groot formaat kartonboek vol dieren. Een zoek- en aanwijsboek voor de allerkleinsten dus. Je kind leert de verschillende dieren benoemen, kan geluiden nabootsen en leert wat basics over de natuurlijke habitat van bepaalde dieren.

Op elke dubbele pagina staat een bonte verzameling dieren. Telkens aangekondigd met een tegenstelling: wie vliegt hoog en wie zwemt beneden; wie is groot en wie klein, wie is oud en wie jong… Een hele reeks dieren passeert de revue, allemaal even kleurig en eenvoudig voorgesteld.  Allemaal heel bekend, er zitten geen al te exotische of moeilijke dieren in, waardoor dit een perfect boek is om kleuters te laten aanwijzen en benoemen. Je wordt vrolijk van de 7 kijkplaten in dit boek,  én het kan de aanleiding zijn voor een aantal zoek, raad en geluidspelletjes met je kleintje.

Mijn Bonte Beestenboek. Van hommel tot giraf (Auteur en illustrator: Nastja Holtfreter – De Vier Windstreken – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: