Terug naar school

IMG_4640

Gedaan met die mooie vakantie en die Wonderlijke Anti-Verveel Tips, tijd voor het echte werk: de schoolbanken. En met dit boek van Annemie Berebrouckx, gaan alle kleuters met een glimlach terug naar school!

De grootste kleutervriend, Jules, neemt hen mee op sleeptouw tijdens hun eerste kennismaking met school. Een toffe, kleurige introductie in dit vaak grote, nieuwe avontuur in een kinderleven. Op elke vraag heeft Jules een antwoord. Mogen dieren mee naar school? Hoe ziet mijn klas eruit? Zal ik vriendjes vinden? Waarmee kan ik in de klas spelen?

Dit grote kartonboek vol flapjes neemt je kleintje mee tijdens een volledige schooldag. Van ’s morgens bij het opstaan, naar school gaan, de eerste momenten in de klas, op de speelplaat, in de eetzaal en turnzaal tot in de opvang. Alles wordt heel duidelijk getoond en eenvoudig uitgelegd. Tot de kleinste details en al het tekengerief in de knutselhoek of in een mooi groot overzicht van alle turntoestellen. Die eerste schooldag, daar hoef je helemaal niet bang voor te zijn. Kinderen houden van de herkenbare, vrolijke leefwereld van Jules en zijn vriendjes. Hij kijkt met een open blik naar de wereld rondom hen en brengt duidelijkheid en kleur in hun eerste, grote avonturen.

Meer reviews over Jules boeken op Wonderlandbyalice? Jules en de dierenJules&Marie

Een dag met Jules op school (Auteur en illustrator: Annemie Berebrouckx – Davidsfonds/Infodok – 2017)

 

Een gedachte over “Terug naar school

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: