Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Engels Beeldwoordenboek

FullSizeRender (1).jpg

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Trek je deze vakantie naar Engeland, of wil je al oefenen voor die eerste lessen Engels? Dan is dit een coole tip voor jou. Met dit beeldwoordenboek krijg je in geen tijd heel wat woorden onder de knie uit een van de meest gesproken talen ter wereld. Sommige woorden lijken heel erg op Nederlandse: apple, book, lamp. En andere dan weer helemaal niet: knife, rabbit, vegetable. Maar dankzij de humoristische, fijne illustraties is meteen duidelijk waarover het dan wel weer gaat.

Het gaIMG_4201.JPGnse alfabet wordt aangedaan, van A tot Z. Elke letter krijgt een dubbele pagina vol woorden die met die letter beginnen. Een bonte verzameling woorden sommige heel bruikbaar (outside, potato, fun, bird, quick…), andere wat moeilijker (anteater, kidney pie, ventriloquist, elk).  Er staat ook telkens een lang woord(in originele lettertypes) én een samengesteld woord uitgelegd in een groot kader per letter. Met grappige tekeningen, humor, toffe zoekopdrachten, coole lay-out & bladspiegels.  Meteen ook een introductie in hele typische Britse zaken zoals de vlag, de Queen, Big Ben, Underground). Achterin staan ook hele handige overzichten van de dagen van de week, de seizoenen, de getallen en enkele uitdrukkingen.

Wat een tof boek voor talenknobbels, het is het leukste woordenboek dat ik ooit zag én zal kids ongetwijfeld op een speelse manier veel bijbrengen. Engels leren wordt ‘a piece of cake’ met dit boek!

Engels beeldwoordenboek (Auteur: Anna Ribbing – Illustrator: Mia Nilsson – Ploegsma – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: