Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Nelsons Ninjaboek

er

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Nelson is de beste vriend van kinderen die houden van wat gezonde actie & beweging en die deze vakantie niet stil willen/kunnen zitten. In het vierde Nelson boek (na dansen, yoga en acrobatentrucjes), wordt Nelson een echte ninja. Hij leert je ravotten als geen ander!

Judoka Dirk Van Tichelt geeft een kick-start aan dit weetjes en doeboek. Hij doet een warme oproep om te experimenteren met alle spelletjes in dit boek, want met vallen en terug opstaan, daar raak je het verst mee! Als personal coach van je kleintje, ben jij als ouder degene die toekijkt op veiligheid, maar het is zeker, van samen stoeien en ravotten, zullen jullie beide beter, sterker en gezonder worden. Meer uitleg over het hoe en waarom (de pedagogie achter de pret) vind je trouwens achterin het boek.

IMG_4426

Voor de ninjatraining met heel concrete oefeningen van start gaat, zijn er een aantal ninjageheimen die Nelson deelt. Over ninja’s die altijd lachen, over kleintjes die ook de grote kunnen verstaan, over het magische ninjawoord STOP, over hoe ninja’s altijd vrienden zijn. Op een speelse manier wordt duidelijk dat respect voor elkaar van tel is hier. De kracht van een ninja zit in zijn hoofd, maar je kan ook een aantal kata’s of trucjes oefenen (gelukkig maar). En dan komt het echte werk: op een speelse en heel eenvoudige manier worden een aantal bewegingen aangeleerd. Probeer elkaars muts af te nemen, klem je vast als een ninjakonijn, hou je evenwicht op de drakentaxi, overwin in een kussengevecht of zwaardduel… Algauw heb je je heel wat judo/ninja bewegingen op een heel natuurlijk en toffe manier eigen gemaakt.

 

 

De oefeningen worden heel eenvoudig en stap voor stap uitgebeeld met illustraties van Emma Thyssen en kan je makkelijk nadoen. Je kan ze in een kleuterklas of thuis uitvoeren. Leuke tips als hoe maak je snel een ninjamasker, hou een ninjatornooi (bordspel) of knutsel en ninjazwaard, zijn de leuke extra’s.

De eigentijdse, frisse vormgeving, het coole vierkanten formaat en de kleurige, grappige illustraties maken dit een bijzonder tof boek! Thyssen geeft Nelson en zijn vriendjes een heel eigen leven, ze zijn bijzonder expressieve karaktertjes. Vol beweging en humor en tegelijk heel duidelijk een voorbeeld voor de lezers. Toppertje voor kleine en grote ninja’s. Hop, spelen en ravotten, zal je!

Meer over Nelson?

Review van Nelsons yogaboek op Wonderlandbyalice

Nelsons Ninjaboek (Auteur: Laura van Bouchout en Dieter Truyen – Illustrator: Emma Thyssen – Davidsfonds/Infodok – 2017)

Een gedachte over “Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Nelsons Ninjaboek

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: