Wonderlijke Anti-Verveel Tip: 321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt

FullSr

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Al spelend slim worden, daar ziet mijn zoon wel graten in. En die magische 13, die komt voor hem ook stilaan dichterbij. Tijd om dit weetjesboek samen onder de loep te neen dus. Een grote verzameling van maar liefst 321 weetjes, een soort mini-encyclopedie dus, in verschillende hoofdstukken over wetenschap, dieren, lichaam, sporten, planeet aarde, taal, geschiedenis, aardrijkskunde en nog veel meer.

IMG_4532.JPG

Wist je dat jouw kat sneller kan rennen dan Ushain Bolt? Hoeveel keer per dag knipper je met je ogen? Leonardo da Vinci tekende een helicopter lang voor die echt zou uitgevonden worden. Waren er ook vrouwelijke ridders? Waar staan de hoogste gebouwen op aarde? Bestaan vliegende auto’s? Dronken kinderen bier in de middeleeuwen? Is een op vijf mensen echt een chinees?

 

 

 

Veel humor, veel interessante en ongewone weetjes in hapklare stukjes tekst (zodat je makkelijk aanhet bladeren kan gaan). De schrijfstijl van Mathilda Masters is bijzonder eigentijds en leest vlot weg, geen boogdravende, moeilijke wetenschapswoorden dus. Een leuk, origineel vormgegeven overzicht met fijne details in de pentekeningen van debutante Louize Perdieus (die de PushPrijs van de Picturale 2015 won). Garantie uit instant slimheid ‘zelfs als je ouder bent dan 13)! Topper voor weetgrage kids.

321 superslimme dingen die je moet weten voor je 13 wordt (Auteur: Mathilda Masters – Illustrator: Louize Perdieus – Lannoo – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: