Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Spelen met Kikker

Puzzel

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Ook de allerkleinsten moeten soms wat extra speel-inspiratie krijgen. En met dit nieuwe Kikker-boek, combineer je boek met spel. Bij elk kort verhaaltje hoort namelijk een heel eenvoudige puzzel. Kleuters en peuters zullen er wel even zoet mee zijn….

puzzel1De bekende figuren van Velthuijs, Kikker en zijn vrienden, zijn populair bij peuters. Zeker als de eenvoudige illustraties worden gebruikt in speelboeken als dit. Klassiekers in een nieuw jasje, waarom niet?

Deze spinoff  blijft trouw aan de filosofie van Velthuijs: vriendschap, samen ben je sterker. De korte verhalen met hechte dierenvrienden in de hoofdrol spreken net daarom aan. Hartelijkheid, speelsheid en positivisme staan voorop in deze kortverhalen rond allerlei spelletjes. Samen tekenen en ineens ook kleuren leren benoemen, samen wandelen is ook elkaar helpen, samen schatten graven en kleine dingen ook belangrijk achten… Velthuijs is een meester in het verstoppen van mooie levenslessen in woorden begrijpbaar voor de kleinsten.

Zijn illustraties zijn heel eenvoudig, in felle kleuren met duidelijke zwarte omlijning voor personages. Ze spelen met licht en donker en zijn trouw aan de natuur. Het leuke is dat details van de illustraties telkens ook een puzzel vormen. Van makkelijk (4 stukken) naar wat moeilijker doorheen het boek (16 stukken). Een leuke speel- en puzzelvariant om je vakantiedag moeiteloos mee te vullen.

Spelen met Kikker (Auteur en illustrator: Max Velthuijs – Leopold – 2017)

download (1)

Een gedachte over “Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Spelen met Kikker

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: