Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Er zit een gat in mijn boek

FullSizeRender 3.jpg

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Deze tip is er een voor creatieve kids. Er zit een gat in mij boek is een boek voor ondernemende en nieuwsgierige kids. Het gigantische gat in het midden van het omslag valt meteen op. Maar precies door dat gat in het midden van het boek kijk je naar de wereld. Op elke dubbele pagina krijg je een nieuwe opdracht, die je met het kijkgat in het boek uitvoert. Wat zit er in deze man zijn buik? Het gat wordt een stuk van een dartsbord of ganzenspel. Speel er basketbal mee, maak een standbeeld voor op een plein door het gat, kijk door een vergrootglas of laat je ogen rollen door allerlei geometrische vormen en lijnen.  Je kijkt net door een lens, een camera… een boek naar wat er zich rondom je bevindt: je zoekt én vindt. Je bent de hoofdrolspeler in dit boek en in de wereld waarin je leeft.

Dit boek houIMG_4092dt het midden tussen een echt boek en een kleurboek (daar heeft de zwart-wit illustraties en de papierkeuze veel mee te maken). Toch is het niet de bedoeling dat je aan het kleuren of tekenen gaat. Alles draait om het gat en hoe jij ermee naar de wereld kijkt en het creatief invult.

Het geheel is een feest, zet je aan het werk, laat je verwonderd kijken en maakt je een personage in je eigen verhalen. Zet je fantasie in gang, speel naar hartelust en vooral, geef het zeker door aan kameraadjes, ze zullen ook weg van zijn!

 

Er zit een gat in mijn boek (Auteur en illustrator: Hervé Tullet – Lannoo – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: