Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Het Bucket list boek voor ouders

FullSizeRender (2)
credits foto Maaike Debels

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

En ja, niet enkel kinderen kunnen zich tijdens die ellenlange vakantie vervelen… ook papa’s en mama’s. En dan is er deze Het Bucket list Boek voor ouders. Elise De Rijck nam de tijd om – na Bucketlist boeken voor jezelf, koppels, vrienden, grootouders en op reis -ook ouders en kids aan het werk te zetten.

IMG_4428.JPGEen bucketlist is een lijst met zaken die je absoluut wil doen in je leven. En dit eentje is een tof doe- en bewaarboek dat maar liefst 250 tips geeft om samen mét je kids te doen. Mama of papa, zoon of dochter, dat maakt niet uit hier. Een leuke aanleiding om effectief dingen samen met je kids te gaan doen, elkaar nog beter te leren kennen, voor momenten waarop jullie je vervelen, om samen herinneringen te maken en gewoon een beetje quality time in te bouwen in je overvolle agenda.

De mix van opdrachten zijn soms heel haalbaar (geef een verwenlunchpakket mee naar school, samen naar een concert gaan, pyamadag), soms grappig (slakkenrace, een prankcall doen naar oma of opa, spaghetti-zonder-handen-eten), soms serieus (speelgoed doneren een erfstuk geven voor de 18de verjaardag), soms avontuurlijk (een iglo bouwen). De challenges zijn leuk, bijzonder realistisch en geven meteen zin om erin te vliegen! Er zijn 6 categoriën: ervaren, reizen/cultuur, lichaam/gezondheid, kennis/vaardigheden, liefde/vriendschap en allerlei

Plaatsjes voor foto’s om die speciale momenten vast te leggen zijn er ook. Je kan de bucketlist aanvullen met je eigen tips en wishlist. In dit boek hou je je score bij en kan je later steeds terug grijpen naar die mooie momenten samen. Het is het poëzieboek van jullie avonturen samen, in een eigentijdse, aantrekkelijke vormgeving (met handlettering, quotes, lijstjes, kleine illustraties en spelen met lettertypes). Het kan jaren meegaan, dromen kan je blijven hebben!

Het boek even inkijken?

#abucketlistlife

Het Bucket list Boek voor ouders (Auteur en Illustrator: Elise de Rijck- Lannoo – 2017)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: