Wonderlijke Anti-Verveel tip: Naar Buiten

Fuender

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Gedaan met gamen, hop de wijde wereld in. Trek eens op avontuur in je tuin, in het bos, in het veld, naar bergen of duinen, bij een rivier of zee. Tijd om de natuur op te zoeken, te ontdekken en grondig te verkennen. En daar helpt dit knaloranje weetjesboek voor 12+ graag een handje bij. Want zelfs in de stad is de natuur overal. Hou je van alles wat groeit en bloeit, dan heb je in dit boek de perfecte leidraad voor je zoektochten. Vol praktische info over dieren en planten, een boek vol ideeën om op ontdekking te gaan.

IMG_4475.JPG

Profiteer van mooie dagen, of trek ’s nacht op zoek naar sterren, let op je route en laat vooral de natuur rustig (vernietig geen nesten, pluk geen planten en laat geen vuilnis achter). Zorg voor een goede uitrusting (en vergeet de zaklamp, gps en notitieboek niet). Volg dierensporen als een echte detective. Ontdek alles over kleine dieren, vogels, amfibieën, reptielen, zoogdieren. Bestudeer bomen, planten, bloemen, stenen, het strand, het weer en het zonnestelsel. Met de vele details en illustraties word je algauw een echte natuurkenner! Die frisse neus halen geeft je energie én maakt je slimmer!

Een woordenlijst verduidelijkt heel wat typische termen en woorden, en een tijdslijn geeft de belangrijke mijlpalen in de evolutie. Dit is een echt wetenschapsboek op tienermaat.

De illustraties vind ik persoonlijk vrij grauw en grijs en te duister voor het frisse, groene onderwerp! Zelfs de weinig accentkleuren doen het niet voor mij. Gelukkig zitten er binnenin een aantal dubbele pagina’s in vier kleuren met overzichten van dieren, planten, bloemen. Dat is wat ikzelf meer in gedachten had. En zo herken je buiten ook beter waar je in het boek over leest. Desalniettemin een lijvig en heel grondig boek voor beestjes- en plantenfanaten!

Het boek inkijken?

Naar Buiten! Ontdek de natuur (Auteur: Maria Ana Peixe Dias en Ines Teixera Do Rosario – Illustrator: Bernardo P. Carvalho – Fontain uitgevers – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: