Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Vraag maar!

FullSizeRender-2

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

Deze tip, liefste mama, is er ook een voor jou. Ideaal om samen met je zoon of dochter op een regenachtige middag of tijdens een lang autoritje in te plannen. Voor dit spel neem je best je tijd, om even aandacht te hebben enkel en alleen voor je kroost en om je antwoorden heel bedacht te kunnen geven.

Het is een uniek moeder-zoon moment geworden, de dag waarop we Vraag maar! gingen testen. We hebben luidop gelachen, geluisterd naar elkaar en vooral, veel bijgeleerd over wat we leuk vinden, wat we belangrijk vinden en meer of minder moeten gaan doen. Een er was zelfs tijd voor knuffels, wat met een tienerzoon in huis niet altijd zo evident meer is 😉

Dit kaartspel is eigenlijk een vragenspel waarbij je om beurt een kaartje trekt en de ander een vraag stelt; die op zijn beurt heel eerlijk moet antwoorden en in ruil een andere vraag mag stellen.  Deze zoetroze versie bevat een set roze vragen voor mama en een set gele kaarten met vragen voor het kind; er is trouwens ook een groene verse voor papa’s.IMG_4036

Wanneer zou ik minder streng moeten zijn?

Heb je weleens iets stiekem gedaan?

Vertel een leuke grap.

Wat wil je graag nog samen doen dit jaar?

 

Deze set verrassende vragen is de perfecte aanleiding om samen met je kind te praten, er zijn geen spelregels of foute antwoorden, praat niet door elkaar heen en neem soms even te tijd om na te denken, en dan kom je zeker tot een boeiend en oprecht interessant gesprek met je kind. Leuke cadeautip, nog leukere doetip!

 

Vraag maar! Een spel voor moeder en kind (Elma van Vliet – 2017)

 

Een gedachte over “Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Vraag maar!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: