Wonderlijke Anti-Verveel Tip: Het grote NIET- opruimboek

FullSizeRender2.jpg

Twee lange maanden zomervakantie. Tijd genoeg om te ravotten, reizen, luieren, sporten, genieten. En toch… soms slaat de verveling keihard toe bij kinderen. Maar niet deze zomer… want Wonderlandbyalice geeft je elke week een super Wonderlijke Anti-Verveel Tip mee! Succes verzekerd!

IMG_4140.JPG

Geen betere tijd voor een grondige opruimactie dan de grote vakantie. Een ideaal doe-het-zelf boek voor elk kind dat houdt van rommel maken, en een hekel heeft aan opruimen. Want in dit boek vind je massa’s tips voor sloddervossen om nog meer rommel te kunnen maken. Verschillende technieken om aan de orde en opruimen te ontsnappen. Klaartje (of Yvette zoals iedereen zegt), professioneel rommelmaker gidst je door het boek.

Met een grappige klassificatie van de types ouders (opruimfanaat, ordehandhaver, opruimkraaier, sloddervos) is de toon meteen gezet. Zo weet je meteen hoe je je ouders aan te pakken.  Met maar liefst 15 technieken moet je wel een manier vinden om je kamer rommelig te houden. Van toneel spelen, uitstelgedrag vertonen, de slodderzuiger, humor tot de harde aanpak, succes verzekerd! Je zget eigenlijk gewoon wat je ouders graag willen horen. Zeg gewoon eerlijk dat je vandaag geen zin hebt in opruimen. Organiseer een quiz voor je ouders en zorg dat het de keuze laat, tussen niet-opruimen en nooit-opruimen bijvoorbeeld.

Humor troef in dit boek; en niet enkel in de tekst van Dirk Nielandt. Marjolein Pottie paste haar tekenstijl aan naar wat oudere kinderen. Ze koos voor een coole mix van tinten groen, blauw en oranje. En voor een stripachtige stijl vol iconen, tekstballonnen, lijstjes en grafische extra’s. En zo kom je tot een machtig zelfhulpboek voor inventieve rommellovers en opruimontduikers. Ik weet niet zeker of die opruimactie er deze zomer wel zal komen…

Het grote NIET-opruimboek ( Auteur: Dirk Nielandt – Illustrator: Marjolein Pottie – De Eenhoorn – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: