Happy endings: Assepoester

IMG_3026.JPG

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Een van de dromerigste prinsessen is wel Assepoester.In een leuke bewerking van de Argentijnse illustratrice Valeria Docampo, dit keer op maat van eerste lezers.

We kennen dit boek al. Er verscheen eerder een prachtig prentenboek met dezelfde illustraties bij De Eenhoorn. Maar deze versie, met gloednieuwe cover en in klein formaat, is speciaal herschreven naar AVI  en CLIB leesniveaus.

De zweverige illustraties zijn gebleven, maar dit keer werd de achtergrond lichter en dus beter leesbaar gehouden. Docampo’s spel met licht en donker vervaagt hierdoor wat, maar het houdt wel de aandacht en focus van de jonge lezer beter bij de tekst en het verhaal. De tekst werd grondig aangepakt, is heel eenvoudig en to-the-point, en vertelt toch naadloos het sprookje zoals we het kennen.  De focus ligt op leesgemak, illustraties en het visuele. Leuk is bijvoordeeld dat het woord ‘Assepoester’ niet voluit geschreven wordt telkens, maar dat een klein icoontje telkens naar het hoofdpersonage verwijst. Dat houdt de leeservaring speels. Fijn boekje, in een veelbelovende reeks ‘Er was eens…’.

 

Assepoester (Met prenten van Valeria Docampo – De Eenhoorn – 2017)

Een gedachte over “Happy endings: Assepoester

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: