Billie zoekt zijn lievelingsdingen

IMG_4165Wonderlandbyalice is dol op zoekboeken. Precies omdat er zo veel in te vinden is. Je leert er woorden in, laat je eigen fantasie de vrije loop, verzint je eigen verhalen en leert genieten van prachtige illustraties.

Billie is een cool ketje dat houdt van allerlei dingen. Maar toch heeft hij een aantal favoriete spulletjes, en die kan je op elke zoekplaat gaan zoeken. Zo zoek je op een pagina vol kleren en accessoires naar zijn lievelings t-shirt (blauw!), zijn rode broek en zijn witte sportschoenen. Zijn lievelingsvoertuigen zijn: zijn skateboard, rolschaatsen en step. En die zitten verstopt tussen een heleboel bonte voertuigen van een luchtballon, een tractor tot een tram of scooter. Elke dubbele pagina introduceert Billie en zijn lievelings “top drie”. Erna volgt een kijkplaat waar nog een aantal extra opdrachten bijhoren: wat is jouw lieveingsontbijt? Waar is de kop koffie van Billie’s mama? Zoek 5 verstopte koekjes. Zoek 10 stukken fruit. Die extra vragen zorgen er ook voor dat je elkaar (en dus niet enkel Billie) beter leert kennen.

Het hardere papier binnenin dit boek, de bonte, heldere kleuren, de duidelijke voorwerpen, de humor en de interactiviteit van dit boek maken het een toppertje voor ouders met kleuters en ja, zelfs voor in de kleuterklas. De illustraties van Emma Thyssen zijn net stripfiguurtjes voor jonge kids. De voorwerpen kregen elk een gezicht en worden zo als het ware zelf personages in het boek. De mix van voorwerpen is er een van hele alledaagse zaken (appel, kers, auto, boek…) , maar ook een aantal minder evidente spullen zoals een sushirolletje, pokemon of een ipod (maar die zijn daarom niet minder relevant vandaag de dag). Dit is een fun zoekboek, op maat van de kids van vandaag! Zorgt gegarandeerd voor twinkeloogjes!

Billie zoekt zijn lievelingsdingen (Auteur en illustrator: Emma Thyssen – Oogappel – 2017)

 

Meer reviews van Emma Thyssen? Meneer BlobvisNelsons Yogaboek

Een gedachte over “Billie zoekt zijn lievelingsdingen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: