Happy endings: Jill & Draak

IMG_3884

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En in hedendaagse sprookjes hebben de hoofdpersonages het vaak zelf voor het zeggen. Een draak en een meisje, kunnen zij voor een lang en gelukkig einde zorgen?

In het boek van Jill staat een happy end, maar toch heeft Jill haar twijfels. In dit verhaal is niet iedereen gelukkig. Ze besluit de gevangen Draak te redden uit het boek en  leert hem alles waar ze zelf zo van houdt: trompet spelen, theepartijtjes houden, bloemschikken, mode… Maar daar wordt Draak ook niet echt gelukkig van, alles wat hij aanraakt, schiet meteen vol vuur. Tot Jill de oplossing heeft en ze Draak een echt gelukkig eind kan geven.

Dit originele prentenboek steekt de draak met sprookjes en verhalen en hoe ze moeten aflopen volgens hun publiek. Niet alles is wat het lijkt en niet alle gebeurtenissen worden door iedereen op dezelfde manier ervaren. Het is tegelijk een oproep voor meer fantasie en voor meer liefde en medeleven met elkaar. Elk heeft zijn eigen talent en als je dat inziet, kom je samen tot een mooie einde, of nieuwe start.

Humor troef in dit boek, en ook de illustraties zijn heel bijzonder. Niet alledaags of lief, wat donker en duister en ze doen wat retro aan (ze spelen met middeleeuws miniaturen én met de grafische elementen van de retro, jaren 60). Bonte motieven, krullerige elementen (ja zelfs tot de staart van Draak toe) en drukke, bonte taferelen. Met zwart als accentkleur en heldere toetsen paars, roze, groen, blauw en geel. De levendigheid, het avontuur en fantasie sprankelen van de pagina’s.

Top, alternatief sprookje (met een leuke knipoog naar een ander sprookje, namelijk dat van de De nieuwe kleren van de keizer; want de koning in dit verhaal, zit lekker in zijn bloot gat). En voor een keertje zit er ook een tikkeltje Engels in een boek (typische thee en toast tafereeltjes), een boek met vele laagjes dus.

 

Jill & Draak (Auteur en illustrator: Lesley Barnes – BBNC – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: