Feest voor Finn

IMG_4166

Wonderlandbyalice is dol op zoekboeken. Precies omdat er zo veel in te vinden is. Je leert er woorden in, laat je eigen fantasie de vrije loop, verzint je eigen verhalen en leert genieten van prachtige illustraties.

Dit is by far het meest duistere zoekboek voor kids dat ik ooit zag. Omwille van de donkere illustraties, maar ook door de spookachtige personages, de griezelige settings en de sfeer waarin dit boek baadt. Als de nacht valt trekt het hoofdpersonage Finn samen met zijn hond Sep op zoek naar de ontsnapte kabouters. Her wordt een bizarre tocht langs magische wezens en sprookjesachtige scènes.

Op elke zoekplaat kan je 2 soldaatjes, kabouters, een koppel vogelbekdieren en een cadeau terugvinden. Maar los daarvan kan je in dit boek zelf heel wat bijzondere verhalen verzinnen, mythische personages ontdekken, labyrinthen overwinnen, op zoek naar grappige details. Peter Goes tekent met verbazingwekkend veel detail, is een enorme sfeerschepper. Zijn figuren en personages zijn werkelijk een onderdeel van de omgeving en de setting. Donkere illustraties verschijnen telkens op een andere gekleurde ondergrond. Elke pagina ademt een andere sfeer uit, de schimachtige figuren begeleiden Finn en de lezer naar een wonderbaarlijk verjaardagsfeest. Het zoekboek is niet meteen het makkelijkste. De gelaagdheid in de illustraties en de kracht van beeld zijn de sterkte van dit magische verhaal. Knap, wonderbaarlijk knap!

Een video van de illustrator Peter Goes bekijken?

Feest voor Finn (Auteur en illustrator: Peter Goes – Lannoo – 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: