Happy endings: Doornroosje

img_2727

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En daar mag Doornroosje niet ontbreken in deze prachtige bewerking van de Argentijnse illustratrice Valeria Docampo.

We kennen Valeria Docampo van haar lieve bewerking van Assepoester (2016), Het land van de grote woordfabriek (2009) en De Vallei van de Wentelmolens (2013). Stuk voor stuk magische boeken. Dit sprookje is niet anders: feeëriek, zweverig en precies zoals en sprookje hoort te zijn!

Een lief Doornroosje kijkt recht in je hart vanop een helblauwe cover met zachte rode rozen. De tragiek van haar lot zie je in haar ogen. De kleine prinses was van bij de geboorte voorbestemd tot een duister lot (1oo jaar slapen) tot een prins haar wakker zal kussen. Het alombekende verhaal wordt verteld in zwierige lijnen, in spel met schaduw en licht en in heel afwisselende scènes (drukbevolkte platjes, heel verstilde beelden en warme close-ups). De personages en setting zijn magisch: bijzonder originele feeën in pofbroeken vol pasteltinten, een heel enge dertiende fee, een met rozen overwoekerd paleis en een veel te lieve prins: de zachte Docampo-kleuren en bloemenmotieven overheersen ook in dit boek.

Een vleugje nostalgie, een schat van een prinses en een mooi einde. Pure magie! Ook dankzij de vlotte vertaling en bewerking van Edward Van de Vendel. Docampo geeft graag een kijk in haar tekenkamer: ze trakteert de lezer aan het einde van het boek met een ‘making of’ en toont hoe haar personages tot leven komen, hoe haar tekeningen groeien en veranderen, hoe ze sfeer schept en haar verhaal opbouwt met decors, kostuums, perspectief.

Doornroosje (Auteur en illustrator: Valeria Docampo – Vertalers: Edward de Vendel en Jota Chabel – De Eenhoorn – 2016)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: