Happy endings: Joehoe! Sprookjesprins?

IMG_3882

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! Een dit is een wel heel atypisch sprookje, maar daarom niet minder mooi… Straffer nog, dit sprookjes heb je zelf in de hand want je bepaalt zelf hoe het gaat…

Roos en Jozefien zijn tweeprinsessenzusjes. Ze vervelen zich te pletter terwijl ze wachten op hun sprookjesprins. Tijd voor wat actie en avontuur. Ze trekken erop uit, maar welke weg zal hen naar het kasteel van de prins brengen? Kies je voor die van Roos of die van Jozefien? Je volgt hun icoontje en komt op een volgende pagina terecht. En op die pagina, krijg je telkens weer 2 opties… zo trek je met de prinsessen het verhaal door, ontmoet je hele lieve en wat minder lieve personages en locaties, kom je een droomprins tegen (die dat helemaal niet blijkt te zijn) en volgt er een zoet einde.

Een eigentijds sprookje waar een heleboel scenario’s mogelijk zijn en waar bewezen wordt dat interactiviteit op papier zeker kan werken. Origineel, omwille van het opzet en ook omwille van de coole potloodtekeningen. Ze zijn ontwapenend eenvoudig, zetten heel lieve, onhandige en menselijke sprookjesfiguren neer en geven tegelijk zo veel detail en sfeer. Echt top! Een voorleesboek waar je kind zelf besluiten neemt en het verhaal stuurt. Dat zorgt voor vaart, dynamiek en avontuur in dit boek. Wonderlandbyalice houdt wel van dit soort eigenwijze, eigentijdse sprookjes!

Joehoe! Sprookjesprins? (Auteur: Sylvie Misslin – illustrator: Amadine Piu – De Eenhoorn – 2017)

Een gedachte over “Happy endings: Joehoe! Sprookjesprins?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: