Happy endings: Goudlokje

img_2694

Deze maand enkel Happy Endings op Wonderlandbyalice. Sprookjesmaand! En die starten we met Goudlokje, een machtig kartonboekje van de Franse illustrator Xavier Deneux.

Goudlokje is een van de vier sprookjes die Deneux tot nu al onder handen nam en ze op maat van de allerkleinsten bracht. Ook dit verhaal brengt hij terug tot essentiele handelingen en acties, maar met de uitsnijdingen in reliëf en illustraties brengt hij alles op een hoger niveau, waar beelden en vormen het verhaal vertellen.

Er waren eens drie beren die in een huisje woonden aan de rand van het bos. Op een zonnige morgen maakte mama Beer een heerlijk soepje klaar. Maar die was veel te heet. De beren besloten om een wandeling te maken. Toen ontdekte een klein meisje met gouden lokken het huisje. Nieuwsgierig als ze was, ging ze binnen. Ze proefde van de soep, testte de stoelen uit en viel in het kleinste bed in slaap. Tot de beren thuiskwamen!

Een curieuzeneuze kleuter, drie schattige beren en een verrassend einde! Allemaal mooi in beeld gebracht door Deneux. Met kapvormen die diepte brengen in de decors en voorwerpen accentueren, met heldere basiskleuren, die zijn trademark zijn geworden, met humoristische prenten vol beweging en vaart. Deneux betuttelt kleuters niet, hij daagt hen uit met leuke details, complexiteit in decors, grote en kleine emoties. Een speels, expressief sprookje voor de allerkleinsten.

Goudlokje (Auteur en illustrator: Xavier Deneux – Oogappel – 2016)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: