Robot rules!

IMG_3549.JPG

Kinderen houden van bizarre wezens én van technologie: uiteraard zijn ze gefascineerd door een robot… en daar maken deze coole kinderboekenmakers handig gebruik van.

Robot maakt vrienden (Auteur en illustrator: Tijn Snoodijk – De Eenhoorn – 2017)

Illustrator Tijn Snoodijk,winnaar van de Zilveren Penseel voor ‘Getver! Alweer een boek’, heeft een heel herkenbare stijl. Hij houdt van geometrische vlakken, van grafische elementen, van felle kleuren én van humor. Ook dit prentenboek barst er weer van: absurde personages en hun heel typische kenmerken.

As je vrienden mist, dan verzin je er gewoon toch zelf. Robot bedenkt de gekste vrienden, en allemaal hebben ze iets van robot in zich. Dogbot, om samen mee te rennen, of Wijsbot, die je de sterrren leert kennen, Kookbot, die je leker dingen maakt… De eenvoudig tekst op rijm, is slechts een middel om kinderen aan het kijken en fantaseren te krijgen.

Een fun, vierkant voorleesboek, vol eenvoudige, cartoonachtige en opvallende tekeningen. In een heel strakke, lijnrechte vormgeving, waar telkens een plekje is voorzien voor het voorleesrijm zelf in een strak wit blokje. Een leuk, kleurig en origineel verzamelboekje.

Zelf je robotvrienden knutselen? 

Over de auteur? 

 

Brobot (Auteur en illustrator: James Foley – De Eenhoorn – 2017)

Voor iets meer ervaren lezers is er Brobot, een coole graphic novel voor kids. Soesja Tinker is niet alleen grote zus, ze is ook een eerste klas-uitvinder. Omdat haar kleine broertje niet precies is zoals zij het wil, besluit ze een brobot te maken, precies zoals een broer zou moeten zijn. Maar als de afstandbediening van brobot het begeeft, is het alternatief van haar echte, kleine broer misschien toch niet meer zo erg…

Dit toffe, humoristische boek toont aan hoe belangrijk beelden zijn bij het vertellen van een verhaal, het houdt het midden tussen een strip en een leesboek, en dat maakt Brobot precies zo aantrekkelijk voor zijn doelgroep. De illustraties zijn net strips, heel karikaturaal, vol humor, tekstballonnetjes en extra geluidjes. Ze brengen vaart, beweeglijkheid en herkenbaarheid. En ze zijn de grootste aantrekking voor de jonge lezers. Een cool communiecadeauboek!

Suggesties voor in de klas? 

2 gedachten over “Robot rules!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: