O my Monster…

IMG_3548

Brullen en bang maken, is dat het enige wat monsters kunnen? De monsters in deze blogpost zullen je verrassen!

Olivier en het brulmonster (Auteur: Mieke van Hooft – illustrator: Frank Daenen – De Eenhoorn – 2017)

 

Voor wie op zoek is naar een monsterlijk, leuk voorleesboek… Olivier gaat voor de eerste keer logeren bij oma en opa, maar dat gaat niet van een leien dakje. Midden in de nacht wordt hij wakker, van het geluid van een eng brulmonster! Zijn zoektocht met oma levert niets op, hij droomt het vast! Maar dan komt opa hem redden, want dat vreselijke gebrul… komt uit de slaapkamer van opa en oma, waar oma zalig ligt… te snurken!

Grappig voorleesverhaal dat je kind leert dat niets is wat het lijkt én dat je niet bang hoeft te zijn voor ingebeelde monsters. Met een lach, een spannende plot en een verrassend einde verdrijf je alle enge gedachten voor het slapengaan. Olivier is net als elke andere kleuter: dapper, met een heel klein hartje. De herkenbaarheid en humor van dit verhaal zijn meteen ook de sterktes. En een extra troef, zijn de illustraties van Frank Daenen – vol enge , krioelende monsters. Heel beweeglijk, bijzonder expressief, vol humor en in warme tinten rood en zacht blauw (als een donkere nacht). Ze veroveren meteen je hart.

Mieke van Hooft leest voor.

Een coole monstersleutelhanger

MMMonsters! (Auteur en illustrator: Tobias Krejtschi – De vier windstreken – 2017)

Klein, koddig kartonboekje voor peuters die niet bang zijn. De grappige, hongerige monsters in dit verhaal zijn op zoek naar lekkers. Achter elk flapje ontdek je waarvan ze houden en wat er zich in hun maag bevindt.

Dit stevige boek met afgeronde hoeken gaat eigenlijk over het leren herkennen en benoemen van vormen (driehoek, ovaal, cirkel…), want elk monster heeft een specifieke vorm en eet enkel wat er precies in zijn buik past (met dezelfde vorm dus!). Je kan het ook gebruiken om etenswaren te leren kennen en benoemen (pizzapunt, pruim, aardbei, lolly, koek, kaas…). Op een bordje op de linkerpagina zie je een aantal lekkernijen waaruit je kan kiezen. Om te controleren of het juist is, open je het flapje waar de buik van het monster zit… spannend!

De monsters zijn bijzonder grappig voorgesteld, met gekke bekken, vreemde tanden en ogen. De enige kleuren zijn het boek zijn wit, rood en grijstinten, wat het geheel erg doet opvallen, maar niet zo meteen stoort. Vond het zelf wel een vreemde kleur, dat rood (en voor de etenswaren niet altijd even handig of herkenbaar). Er zit ook een kleine, humoristische plotwending in het boekje, want het worstjesmonster moet heel dringend ergens naartoe…. MMMonsters is mmmeesterlijk leuk.

Een gedachte over “O my Monster…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: