Love to DIY, DIY to Love

IMG_3555

Liefs op papier. Dat kan, en je kan het ook zelf maken. Want als je houdt van tekenen, kleuren en decoreren, zullen je kunstwerken ook jouw geliefden imponeren…

Kleurboek. Raad eens hoeveel ik van je hou (Auteur: Sam McBratney – Illustrator: Anita Jeram – Lemniscaat – 2017)

Kleine artiesten kunnen naar harteloos kleuren in dit leuke kleurboek. Met hun favoriete personages, Hazeltje en Grote Haas in de hoofdrol, kunnen ze nu zelf scènes uit hun favoriete prentenboek gaan inkleuren. De illustraties zijn ofwel scènes uit de prentenboeken van McBratney of wel afgeleiden met patronen en vele, kleine details (net mandala’s). De kleurplaten zitten vol met natuurelementen en brengen je zo naar het bos. Met de stickers op het stickervel achterin kan je ook naar hartelust stickeren of je kleursels opleuken.

Een toffe spin-off van de Valentijn-klassieker Raad eens hoeveel ik van je hou is perfect om je allerliefste kleintje te laten weten hoeveel je van hem of haar houdt…

 

Chalk letteren Quotes Kleurboek (Auteur: Valerie McKeehan – BBNC – 2017)

 

Voor dit kleurige DIY boek niets dan liefs. Het geeft iedereen die houdt van handlettering met krijt enorme inspiratie.

Chalk letterartieste Valerie McKeehan tekent al van jongs af aan. Ze heeft haar eigen online krijtkunstwinkel Lily and Val, en haar werk verscheen al in media in binnen en buitenland (oa in Flow magazine). In dit boek geeft ze heel praktische tips en tricks om met kleur aan de slag te gaan in je eigen krijttekeningen.

Elke pagina toont een toffe quote, met bijhorende, speelse, grafische illustraties. In wit, op zwarte achtergrond, net als op een echt krijtbord. Er zijn verschillende ingekleurde voorbeelden, die je kan namaken of als idee bijhouden. Je kan de pagina’s ook uit het boek halen en inlijsten, als je dat wil. Een echt Pinterestboek!

Het kleurgebruik in dit boek is soms heel fel, soms heel warm, soms heel zacht en biedt vooral inspiratie voor eigen creaties. Je kan de pagina’s in het boek ook omtoveren tot je eigen kunstwerken met potloden of gelpennen, voor je zelf met je eigen handlettering quotes aan de slag gaat. Een lust voor het oog, deze knappe kleuren, decoraties, patronen en letters. Een charmant, origineel kleur en inspiratie DIYboek.

Een gedachte over “Love to DIY, DIY to Love

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: