Safaritijd! Bonte beestjes

IMG_3267

Safari weken op Wonderlandbyalice. Wilde dieren in de hoofdrol. Met vandaag: bonte beestenboeken.

Vrolijke vogels (Auteur en illustrator: Lucy Cousins – Leopold – 2017)

Ik hou van de felle kleurenpracht van Lucy Cousins, van haar zwart omlijnde illustraties, van haar herkenbare topics en verhalen, perfect voor peuters en kleuters, van haar sterfiguurtje Muis, maar ook van haar andere, losse titels, waarvan dit er één is.

Vrolijke vogels is een instant feelgood boek. Een groot kijkboek, waarin allerlei sierlijke én doodgewone vogels met al hun verenpracht de hoofdrol spelen. Zou je ook voor één dag een vrolijke vogel willen zijn? Doe mee en zing met elk dier mee. Kakelen met de haan, tokken met een specht, praten als een papegaai, oehoen met de uil. En ja kan hun bewegingen ook nadoen: stilstaan als een flamingo, knuffelen in een warm nest, racen als een struisvogel, waggelen als een pinguïn,… Het is een grote, kleurrijke verzameling vol verschillende designs en verenkostuums. Een dag vol vogels, wie had ooit gedacht dat dat zo verrassend kon zijn. Machtig mooi kijk- en voorleesboek voor wie houdt van gevederde vriendjes.

Zoekboek dieren (Auteur en illustrator: Fermin Solis – Veltman Uitgevers -2017)

Dit tweede kijkboek met harde kartonnen pagina’s is al even fleurig en bont. Het opstaande oblong zoekboek met grote uitklapplaten telt 6 zoekplaten, met telkens 2 bijhorende pagina’s zoekopdrachten. Wat een bijzondere collectie dieren! Je komt van de boerderij, over de ijsvlakte, het oerwoud, in het water, de savanne tot in het bos.

De 120 dieren worden ietwat karikaturaal, en heel grappig voorgesteld, het zijn heuse personages, en geen vlakke, onpersoonlijke dieren. Het zijn stuk voor stuk bekende dieren, er zitten geen al te exotische of moeilijke dieren in, waardoor dit een perfect boek is om kleuters te laten aanwijzen en benoemen. De kijkplaten zijn een drukke, vrolijke beestenbende, je wordt er zelf heel happy van. Dit is een topper voor jonge ouders. Uren kijkplezier verzekerd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: