Safaritijd! Koalakunsten!

IMG_3043.JPG

Safari weken op Wonderlandbyalice. Wilde dieren in de hoofdrol. Met vandaag: de koala!

Zelfs in de jungle is niet iedereen even avontuurlijk. Koala is zo’n gewoontediertje. Hij houdt krampachtig vast aan zijn gewoonten, aan zijn veilige plek, ja zelfs letterlijk, aan de tak van de boom waar hij in woont. Wollig en zacht, dol op dutjes en kampioen in het niks doen. Beneden is het te druk en te wild, ook al komt hij soms even in de verleiding om mee te doen met spelletjes of om mee te lachen en te zingen… dat duurt nooit lang. Koala is bang, van het onbekende, van het nieuwe. Tot een dag een specht het op zijn tak heeft gemunt en de boom aan het vallen gaat… Blijven vasthouden is geen optie, opeens moet hij loslaten…

Wat een leuk verhaal over het verkennen van je grenzen, leren loslaten  en durven nieuwe dingen doen. Koala kan net zo goed een kleuter zijn, die voor het eerst op een klimrek durft, of een nieuwe vriend maakt. Het prentenboek houdt onbewust een spiegel voor en dat werkt wonderwel. Zijn hoge aaibaarheidsfactor maakt van Koala meteen je beste knuffelvriend.

Prettig voorlezend verhaal op rijm, dankzij de befaamde rijmen van vertaalster Bette Westera. Een boek vol vaart in zowel de woorden als de illustraties. Enorm veel variatie in de scènes: grote overzichtspagina’s, close-ups, stripachtige pagina’s. Soms met de focus op slechts één personages, soms heel druk en gezellig. De personages hebben enorm veel expressie, zelfs menselijke trekjes (kledij, emoties) en spreken erg aan. Warme tinten en vrolijke kleuren zorgen voor een veilige, toffe sfeer. Top voorleesverhaal.

 

Laat maar los, Koala! (Auteur: Rachel Bright – Ilustrator: Jim Field – Gottmer – 2017)

Een gedachte over “Safaritijd! Koalakunsten!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: